Utbildning för advokater


Har du möjligtvis funderat på att bli advokat? Eller är du kanske redan det, men vill vidareutbilda dig inom något särskilt område? Här får du en snabbguide om vad du kan tänka på då.

Har du länge haft en yrkesdröm som du vill besanna? Är det kanske så att du vill bli advokat, men undrar vad som krävs? Först och främst måste du ha en juristexamen. Därpå måste du göra minst tre års praktik som jurist och då få goda vitsord. Sedan är det dags att genomgå en advokatexamen. Om du bor i ett EES-land kan du sedan ansöka om att bli medlem i Sveriges Advokatsamfund. Först då får du titulera dig som advokat. Så det är minsann en bra bit att vandra, men det kan det vara värt för att få uppfylla sin dröm.

Uppdatera dina kunskaper

Om du redan nått din dröm och haft lyckan att bli medlem i Advokatsamfundet, så behöver inte lärandet sluta där. Nej, det finns förstås även vidareutbildningar för advokater att gå. De är ofta till för att man ska kunna fördjupa sin kunskaper eller för att lära sig om någonting helt nytt.

Som advokat är det såklart viktigt att hålla sig uppdaterad inom alla olika rättsområden. Att följa nya lagstiftningar och hänga med i rättspraxis. Därför är det bra att gå en advokatutbildning, även om man redan har en lång utbildning bakom sig. Att fräscha upp sina kunskaper är aldrig fel, snarare nödvändigt. Då kommer ditt arbete att bli än mer rättssäkert.

8 jun 2021