Tydliga avtal minskar risken för tvist


Catering i Stockholm är en bransch på stark frammarsch. Man kan se att fler och fler startar upp verksamheter och att detta också driver på utvecklingen. Förr var catering i Stockholm förknippad med en slags nödlösning. Ribban låg på en väldigt låg höjd och man förväntade sig inte mer än en uppvärmd köttbit, lite potatisgratäng, en massa sås och kanske lite grönsallad. Detta till en ganska hög kostnad dessutom.

Numera dock så handlar catering om ren restaurangmat där hela världen finns representerad. Du kan välja mellan en massa olika, spännande menyer och rätter, du kan välja olika tillägg - lokal, servering, ljud och ljus och så vidare - och du kan välja allt från catering till den riktigt stora festen till den lilla, mer intima picknicken med goda vänner. Catering är för alla, men det är inte alla som klarar av att leverera det man kommit överens om.

Välj rätt företag för catering

För att slippa se att en beställning slutar upp en i en tvist så bör man vara tydlig med att A) välja rätt företag för catering och B) se till att avtalet är skrivet på ett sätt som inte på något vis kan missförstås.

Vi skulle säga att det senare är det vanligaste misstaget man begår. Man ringer in en beställning över vilken mat man vill ha, hur mycket det ska kosta och vad som i övrigt förväntas. Sedan får man en produkt som inte alls når upp till förväntningarna och ser att festen i och med detta blir förstörd. Genom tydlighet och genom ett skrivet avtal kan detta undvikas. Vi skulle definitivt råda dig till detta.

Att välja rätt företag för catering i Stockholm då? Där handlar det mycket om att undersöka. Dels så bör du givetvis utgå från vilken typ av mat du vill servera, dels utifrån vilka tjänster du vill ska inkluderas och dels från din egen budget. I övrigt så bör du vara noga med referenser och läsa omdömen på nätet. Då det kommer till mat och dryck så är nöjda kunder det bästa betyget en verksamhet kan få. Saknas referenser så säger det en hel del om vad du kan förvänta dig för typ av catering, eller hur?

11 Aug 2023