Sökmotoroptimering - en ny typ av marknadsföring


Med nya tekniker, ny teknologi och moderna lösningar så öppnas också nya möjligheter. Det här kan konkretiseras genom att peka på marknadsföring och hur kommit att förändras av våra nya vanor. Förr så fick företag betala ganska dyra pengar för att synas i exempelvis tv, annonsera i tidningar eller genom att ha någon klämkäck slogan på radion.

Det - tillsammans med att synas i telefonkataloger - var egentligen de enda vägarna som fanns möjliga att använda sig av. Dyrt - och ofta väldigt kontraproduktivt sett till att man tvingar sig på kunderna. Att veva samma reklam om- och om igen på TV kan ge motsatt effekt - kunderna tröttnar och väljer någon annan produkt/företag istället.

Nu då - hur skiljer sig marknadsföring åt nu mot för några år sedan? Tydligt är att fler väljer att lägga sina pengar där man har en chans att nå sina kunder - något som uteslutande handlar om internet allmänhet och på Google i synnerhet. Kunderna - du och jag - är plötsligt i behov av någonting; det gör att vi söker efter en sådan produkt eller tjänst på vår mobiltelefon. Behöver du en rörmokare i Stockholm så är det också troligt att dessa två ord är de enda du skriver in i sökfältet på Google (som är den överlägset största sökmotorn).

Den/de rörmokare som syns på förstasidan är också de som har störst chans att attrahera dig som kund. Baserat på erfarenhet - och som du säkerligen kan instämma i - så söker man sällan längre än till sidan två innan man bestämmer sig. Det är således de rörmokare som syns på förstasidan som kommer att få kunder löpande. De som inte syns, de får nöja sig med smulorna.

Så långt är alla med. Google är idag ett verktyg som vi alla använder i vardagen och till vad som helst.

Problem med din SEO-byrå?

Ofta så är det inte rörmokaren i fråga som gjort jobbet. På samma sätt som vid annan marknadsföring så använder man sig av en extern partner som ser till att man hamnar på denna åtråvärda förstasida. Det krävs anpassade texter, relevant information kring företaget och tjänsterna, det handlar om länkarbete samt underhåll. Ett ständigt pågående jobb som alltså - förhoppningsvis - kommer att bära frukt. Man kan betala löpande under en viss tid - säg ett år - eller också så betalar man en SEO-byrå en engångssumma för att, så att säga, ranka högt på Google.

Sökmotoroptimering har förvisso funnits ett tag, men det handlar fortfarande om en relativt ny bransch som kanske inte riktigt “satt sig”. Det kan skapa problem. För, vad händer om denne rörmokare inte alls hamnar högt upp - vilka rättigheter har han då? Om han är så pass missnöjd med jobbet som gjorts gällande sökmotoroptimering och vill få pengar tillbaka - är det möjligt? Ja, och nej.

De flesta hedrar sina avtal; har man exempelvis garanterat att kunden - under en viss tid - ska ranka högt upp på Google så ser man också till att fortsätta jobba till dess att målet är uppnått. Men, man måste även se till Googles natur. Det finns inga garantier då sökmotorn styrs av algoritmer och att även konkurrensen måste vägas in i bilden. Vissa sökord i vissa specifika städer är så pass tuffa att de kräver extremt hårt jobb - till en högre kostnad - och under en längre tid. Det är kanske omöjligt att genomföra detta under ett år - det kanske krävs två år.

Därför kan man heller inte säga att man blivit lurad av en SEO-byrå. Kan denna visa upp exakt vad man gjort, i vilken omfattning och hur länge - och hårt - man arbetat så är det svårt att få rätt i efterhand. Som sagt: Google lämnar inga garantier och sorterar företag efter unika algoritmer (som dessutom hela tiden ändras).

Välj rätt partner inom sökmotoroptimering

Det bästa är att försöka hitta rätt partner direkt. Det finns tyvärr ganska många företag som lovar väldigt mycket och som - trots att det faller på sin egen orimlighet - kan garantera framskjutna placeringar på Google. Därför blir några saker viktiga och vi tänkte ge några snabba exempel i punktform:

  • Exklusivitet. Vad händer om den SEO-byrå du anlitar har tio stycken rörmokare som de arbetar med i Stockholm? Hur prioriteras du då? Du ska - i den mån det är möjligt - ha exklusivitet på ditt bransch och de sökord du vill synas under.
  • Uppföljning Dels så ska du kunna se vad tjänsten genererar och dels också hur mycket jobb man lagt ner. Det går att mäta och presentera sådana fakta (åtminstone sett till hur många länkar, hur mycket texter och hur många uppdateringar din sida fått).
  • Referenser Hur många kunder har man - och hur nöjda är det? Stirra dig inte blind på omdömen på internet - sådana kan mycket väl vara skapade av någon konkurrent. Be istället om nummer till befintliga kunder och hör dig för hur nöjda dessa är.
  • Personligt engagemang Du ska ha en kontaktperson som håller dig uppdaterad och som visar att hon/han verkligen bryr sig. Denne ska du kunna ringa och få information kring vad som händer och vilka planer som finns för att ditt företag ska klättra på rankingen.
15 May 2018