Misstänkt för misshandel


Att bli misstänkt för misshandel kan vara en svår upplevelse, särskilt om man är oskyldig. Det är viktigt att veta att det finns hjälp att få när det händer.

Andreas vaknade upp en vanlig måndagsmorgon och dagen skulle bli ganska normal. Jobba mellan nio och fem, efter det till gymmet en timme och dagen skulle sedan avslutas i soffan. Det var åtminstone vad han hade trott på morgonen. Det visade sig att den skulle bli den mest oväntade och skrämmande dag han någonsin varit med om. Den dagen då han blev anklagad för misshandel.

Han blev kontaktad av polisen som informerade om att de hade fått in en misshandelsanmälan på honom. Andreas skrattade först bort det då han trodde att det var ett misstag. Det var det inte. En tjej han sett på puben i lördags hade anmält honom. Han som inte ens hade pratat med henne. Nu riskerade han att få fängelse om han inte kunde bevisa att han inget gjort.

Advokat som stöd vid misshandelsanklagan

Andreas hade kontaktat sin pappa som hade advokatkontakter. Han såg till att en försvarsadvokat som hade vana inom just denna typ av fall blev anlitad att hjälpa Andreas. Därför hade han någon där redan vid de inledande förhören, något som alla som riskerar fängelsestraff har rätt till enligt lag. Kvinnan som sagt sig blivit utsatt för misshandel hade även hon advokat.

Det blev en lång dag med förhör. Andreas nekade då han var helt säker. Han hade bara tagit några öl och skulle minnas om något sådant hade hänt. Advokaten var briljant och gjorde verkligen allt för att hjälpa till. Efter en lång dag och tack och lov ingen natt i häktet tog eländet till sist slut. Kvinnan hade berättat att det inte var han som skadat henne utan en man som var lik honom. Nu kunde rätt person bli anhållen och Andreas släpptes fri och fick gå hem.

16 Jan 2024