Måste man alltid betala sin advokat själv?


Om det är så att du kommer i en sådan situation att någon stämmer dig i en tingsrätt, blir man lätt lite darrig knäna. Att få hem ett brev med information om att någon har stämt en, kan göra den mest härdade människa skakig. Det är ju inte alltid som det är givet hur utgången ska bli. Plötsligt är du i händerna på en tingsrätt, med en domare och kanske flera nämndemän som kanske ska avgöra din närmaste framtid. Är du i den situationen, är det bästa som du kan göra, är att anlita en riktigt duktig advokat. Oavsett om det handlar om en stämning angående arbete, familij och vårdnad om barn, eller någon stämning på grund av något i ditt hus, hem eller fastighet är det skillnad på framgång och förlust – om du väljer rätt advokat eller inte.

Välj en advokat där du bor

Du bör välja en advokat som du får tag i nära din bostad. Det kommer nämligen att bli en hel del som ni behöver träffas om och göra upp när det kommer till strategi och vilka bevis som ni kommer att behöva för att kunna gå segrande ur en tvist. Skulle det dessutom vara så att du blir misstänkt för något brott, är det ännu viktigare att du väljer rätt advokat. Rätt advokat kan vara skillnaden mellan att gå fri från det du misstänks för eller få fängelse. Och du vill troligen bli frikänd från någon brottsmisstanke. I det fallet får du dessutom en offentlig försvarare, alltså en advokat som staten betalar för att det inte ska komma an på din inkomst om du ska få en advokat eller inte.

Välj en advokat som har ditt område som specialitet

De flesta advokater är specialister inom vissa områden. Juridik är ett så pass brett område att det är svårt, om inte omöjligt att kunna allt som har med juridiken att göra. Oftast väljer man att specialisera sig inom till exmpel affärsjuridik och avtalsrätt, eller inom humanjuridik och familjerätt, inom kriminalrätt och som försvarsadvokat. Då är det bäst att anlita en jurist och advokat som har arbetat mest med det område som du har problem med. Handlar det om ett vårdnadsärende är det viktigt att välja en advokat som kan vårdnadstvister. Är det något som handlar om din anställning, är det viktigt att välja någon advokat som kan arbetsrätt och så vidare. Söker du en advokat i Uppsala, kan du läsa vidare här.

18 Dec 2018