Konflikt om bilskador?


De större olyckorna löses ofta på ett bättre sätt då det kommer till bilar. Krockar man så och är den som bär skulden så är man i en större mån benägen att ta sitt ansvar, skriva under papperen från respektive Försäkringsbolag och betala för de skador man åsamkat. Det är ofta de mindre skadorna som vållar större konflikter. En parkering som går snett varpå man skrapar lite på lacken på en bil bredvid; ingen större sak egentligen - men heller ingen anledning till att göra som så många väljer att göra: sticka från platsen.

Den lilla skada som man orsakat på lacken kommer att påverka ägaren till bilen. Dels så kostar det några kronor att lackera om och dels så tar det tid och kraft i anspråk. I alla avseenden så är en smitning från en sådan situation rent förkastlig. Och: man begår ett brott.

Det handlar om att man kan bli straffad; något som många också blir. Det finns nämligen nästan alltid vittnen som ser vad som inträffar. En annan sak är att det även finns kameror uppsatta i de flesta parkeringsgarage - det gör att en smitning sällan lönar sig (och som heller inte ska göra det). Ditt registreringsnummer kommer förmodligen att avslöja dig.

Om du skulle vara drabbad av en smitningsolycka där din lack blivit skadad så är det i första hand ditt försäkringsbolag som du ska kontakta för ersättning. Där måste du kunna bevisa att skadorna uppkommit som en följd av att du blivit påkörd i samband med att din bil stått parkerad (det brukar synas ganska tydligt; fronten kan tryckas in osv). Om det skulle bli problematiskt så kan du gå vidare till TFF - Trafikförsäkringsföreningen - och låta dem göra en andra bedömning.

En keramisk lackförsegling ger dig bättre skydd

Det finns alltså goda möjligheter att få ersättning vid en dylik situation; men man måste trots allt ändå betala självrisk och anstränga sig sett till att bilen måste lämnas i för lackering och så vidare. Ett bra sätt är därför att förebygga genom att ge bilen ett extra skydd, något som sker genom en keramisk lackförsegling.

Ett keramiskt lackskydd innebär att man får ett extra lager - ett skyddande hölje - över lacken. Det skyddar dels mot mindre skador såsom de vi ovan beskrev och dels också mot allehanda smuts, vägsalt och mot solens blekande UV-strålar. En keramisk lackförsegling ger bilen längre livslängd och en snyggare framtoning - under en längre tid. Det kostar heller inte så mycket pengar att få ett keramisk lackskydd applicerat.

Slår man ut den kostnaden mot alla fördelar så handlar det om en ren och skär investering och ett enkelt sätt att undvika de värsta konflikterna i samband med exempelvis en smitningsolycka vid en parkering. Vi skulle definitivt rekommendera den lösningen.

Tyvärr så saknar många trafikanter den ansvarskänsla som man kan kräva. Att det sker olyckor är naturligt - att man smiter från dem är rent förkastligt. Därför måste man också se till att skydda sig bättre. Ett keramiskt lackskydd är ett bra exempel på hur det kan ske.

På http://www.lackförsegling.nu kan du läsa ingående om hur lackförsegling fungerar.

5 Oct 2018