Hur hittar jag en brottmålsadvokat i Göteborg?


Är du misstänkt för brott i Göteborg och behöver en företrädare? Ofta har man rätt att välja den offentliga försvarare som man önskar ska företräda en. Att hitta dem är relativt enkelt, genom att helt enkelt söka på nätet till exempel. Men man bör också försäkra sig om att den man anlitar är seriös och har god kompetens att hantera just ditt fall.

Det är en reglerad bransch, och risken för att stöta på oseriösa aktörer är kanske inte lika stor som när du köper tjänster från en bransch som inte är reglerad i lika hög grad, till exempel flyttbranschen för att nämna ett exempel. Samtidigt gäller det att personkemin stämmer och att du känner förtroende för den du väljer ska företräda dig i rätten. Just personkemin är det som många värderar högst. Kan man känna sig trygg under rättsprocessen – som ofta är ganska tuff – så kan det underlätta mycket.

Men hur gör man egentligen?

Sök på Advokatsamfundets hemsida

Advokat är en skyddad titel. För att få kalla sig det behöver man ha fått godkänt att göra det av Advokatsamfundet. På deras hemsida kan du söka bland alla advokater i hela landet. Du kan söka via namn, byrå, ort och verksamhetsinriktning, bland annat. Det finns också möjligheter att söka på advokater i andra länder och jurister i Sverige som talar andra språk än svenska.

Om du söker en brottmålsadvokat i Göteborg kan du söka på verksamhetsinriktning och ort. Skriv helt enkelt in ”Göteborg” i fältet, och använd rullgardinsmenyn för att scrolla ned och välja ”Brottmål”. Innan du klickar på ”Sök” kan du även välja titel. Här bockar du i Advokat.

När du klickar på ”Sök”, får du fram en rad olika namn som du kan anlita. På hemsidan finns dock inte särskilt mycket information om de olika brottmålsadvokaterna. Däremot kan du söka på deras namn eller deras byråer för att se vem som verkar passa dig bäst. Som nämnt lite högre upp i texten värderar många personkemin väldigt högt, således kan det kännas viktigt att få ett intryck av byrån eller personen, innan man väljer att anlita denne.

Ett vanligt sätt är dock att få tips på advokater från vänner och bekanta. Kanske känner du någon som varit i en liknande situation som dig? I sådana fall kan det vara läge att fråga vem denne hade som företrädare. Om företrädaren är bra enligt din vän, finns sannolikheten att även du kommer ha goda erfarenheter av det. I Göteborg finns dock inte fler brottmålsadvokater än att man själv kan kolla på deras hemsidor och bilda sig en uppfattning av byrån och personen i fråga. Läs gärna mer om brottmålsadvokat i Göteborg här: https://www.brottmålsadvokatgöteborg.net

10 Jul 2019