Du har rätt att välja din brottmålsadvokat


Juridik är ett komplicerat ämne och inget du går igenom själv. Om du har blivit anklagad för ett brott eller blivit utsatt för ett brott behöver du hjälp av en erfaren brottmålsadvokat.

Om du är i en situation där du antingen har blivit anklagad för ett brott eller blivit utsatt för ett brott är det viktigt att du hittar en advokat du känner dig trygg med. Du har rätt att själv kunna välja din advokat, och det är då viktigt att du väljer någon som inte har alltför många klienter. Du vill ha en advokat som kan fokusera på dig och ditt fall, och hjälpa dig under en eventuell rättegång. Om du har blivit anklagat för ett brott behöver du inte välja den advokat som du blir tilldelad heller. Du har möjlighet att välja en advokat som känns rätt för dig.

Hur vet man om en advokat är bra eller inte?

När du väljer ett omdöme är det viktigt att välja en advokat och inte en jurist, då det finns en stor skillnad mellan dessa. Advokat är en skyddad titel enligt lagen, och de har höga krav på sig. De måste dessutom ha en juristexamen på minst 5 år, praktik på en firma, vara medlem i Advokatsamfundet och göra en muntlig examen. Jurist däremot kan vem som helst kalla sig, även om det är vanligt att jurister har någon form av juristexamen.

En bra advokat kan även vara insatt och engagerad i ditt mål. Denne ska sätta dina behov först, och vara påläst och göra sina egna utredningar. Du ska alltid känna att advokaten arbetar för dig och ingen annan. Om du känner att din advokat inte engagerar sig tillräckligt i ditt fall är det bara att byta advokat. Det är trots allt viktigt, speciellt om du har blivit anklagad för ett brott, att du har en advokat som står på din sida.

Hur hittar man en bra advokat?

Det finns bra advokater överallt, och speciellt om du är bosatt i en storstad finns det många bra advokater som du kan välja mellan. Det finns mycket att tänka på när du väljer en advokat. Du vill både kolla på advokatens historia av tidigare fall och även kolla på omdömen från tidigare klienter. Det är också viktigt att träffa advokaten innan, så boka ett möte där ni kan träffas för att diskutera ditt behov av hjälp. Läs mer om brottmålsadvokater på denna hemsida: https://www.brottmålsadvokatmalmö.se

26 Aug 2020