Det händer om man blir misstänkt


I princip kan vem som helst när som helst bli misstänkt för vad som helst. Är man en ostraffad person, med ett alldeles blankt förflutet och om man kan lugnt och sakligt förklara varför man är oskyldig, desto lättare är det för polisen att avskriva sina misstankar mot en. Är man däremot en ung man, som kanske råkar ha lite olika vänner som kanske befinner sig någonstans kring träsket mellan det som är lagligt och det som är olagligt, är det lättare för polisen att tro att man är skydlig till något brott. Man blir misstänkt bara på grund av association, det vill säga, polisens bild av dig färgas av dina (eventuella) kriminella kompisar och att du är vän med dem. Men du är inte mer skyldig för det. De är ju inte kriminellt att vara kompis med någon som är kriminell.

Anlita duktig advokat vid misstanke

Det är mycket viktigt att anlita en duktig advokat om det är så att polisen misstänker dig. Ju snabbare som du får hjälp under förhör, till exempel, desto bättre är det för dig. En duktig advokat kan tänka logiskt, kan tänka kreativt och går grundligt till väga. Har du bara en duktig advokat kan det innebära skillnaden mellan att bli dömd som skyldig till brottet, eller att avskrivas helt och hållet. Ju snabbare som du slipper polisens misstankar desto bättre är det för dig. En duktig advokat kan ta fram fakta som visar på att du är oskyldig. En duktig advokat arbetar noggrant för att kunna bevisa att du inte har gjort det som du misstänks för. Skulle det hela leda till en rättegång är det upp till advokaten att arbeta för att du ska bli rentvådd.

Advokaten innebär skillnad mellan dom

Om du bara har en duktig advokat som hjälper dig, kan den personen se till så att du slipper fängelse och fällande dom. Det är mycket viktigt att advokaten är tillräckligt intelligent och aktiv, kan tänka i kreativa banor, tänka logiskt och vara så kunnig att den personen kan ta fram alla fakta som talar för att du är oskyldig, och skulle du vara skyldig är det mycket viktigt att samarbeta med polisen och ge dem den information som de behöver. Du vinner inte på att skydda någon som är skyldig. För allas bästa är det bäst att den som är skyldig tar på sig det straff som man ska. Även om andra säger att man inte ska skvallra, så innebär det att sanningen kommer fram och det är det enda som räknas. Läs mer om bedrägeribrott på: https://www.bedrägeri.nu.

7 Jul 2019