Arbetsrättsjurist hjälper småföretagare i Stockholm


Du som är på väg att anställa personal till ditt småföretag bör ta kontakt med en arbetsrättsjurist i Stockholm för att säkerställa att allt blir rätt.

Att vara småföretagare är inte det lättaste. Särskilt inte när du ska ta det största steget av dem alla: Att anställa personal. Oavsett om du planerar att anställa en eller flera medarbetare i ditt företag, är det viktigt att du håller koll på alla arbetsrättsliga krav som ställs på dig i din nya roll som arbetsgivare.

Det kan vara en god idé att ta kontakt med en arbetsrättsjurist redan innan du börjar anställningsprocessen. Kanske har det där med att ha anställda fler sidor än du kanske är medveten om? Som arbetsgivare har du ett stort ansvar för dina medarbetare, och det är till exempel inte lätt att avskeda någon i dag. Det kan låta hårt, men är värt att tänka på när du anställer.

Arbetsrättsjurist ger råd om rätt anställningsformer

En arbetsrättsjurist i Stockholm kan råda dig till vilken anställningsform som kommer passa ditt företag bäst när det kommer till dina nya medarbetare. Hen kan också hjälpa dig att upprätta korrekta avtal vad gäller provanställningar och liknande. Det är som sagt mycket viktigt att du säkerställer att du bara anställer personal som faktiskt passar dig och ditt företag.

Att ha anställda som inte fungerar på arbetsplatsen kan både kosta pengar och påverka verksamheten negativt. För dig som driver ett mycket litet företag kan det vara mer lönsamt att anlita frilansare, eller använda dig av projektanställningar. Gör noggrann research innan du skriver på kontrakt med dina nya anställda.

15 Aug 2022